minallergihund.dk

Lopper

Lopper....den evige kamp !!

Her kan du læse mere om lopper

Lopper er virkelig svære at komme af med. Lær din modstander at kende....Loppen  -kend din modstander


De lopper, der findes på hunden, er som oftest kattelopper. Det betyder ikke at de nødvendigvis er kommet fra en kat, men blot det er samme art, der også godt kan lide at bo på katte.


Loppen suger blod fra de små blodkar i huden, og for at blodet ikke størkner mens den suger, spytter den et stof ind i huden, og det er det der giver den kløe vi kender når en loppe får hoppet på den gale art, nemlig mennesket.


Når loppen har suget blod lægger den æg, sådan ca 10-25 stk. Æggene er lavet til at drysse af i omgivelserne, og det er her de skal klækkes. Æggene klækker efter ca. 2-10 dage.  Larven der kommer ud og spiser af de skæl, loppeafføring og andet biologisk materiale der ligger i omgivelserne.


Når laven er vokset sig stor, laver den sig en puppe, hvor i den ligger indtil den klækkes. Puppestadiet varer alt fra 7 dage til mange måneder, afhængigt af omgivelserne. Puppen er rigtig hårdfør og kan ligge i omgivelser i helt op til 1 år. Langt de fleste vil dog være klækket indenfor et halvt år.


Lopper der ligger i pupper, reagerer på skygger, udåndingsluft og rystelser, det får den til at klække og hoppe på hunden eller hvem der nu kommer forbi.  Kommer til sommerhuset eller campingvognen, og gulvtæppet ”rejser sig”, er det simpelthen fordi alle lopper reagerer på én gang.


Du kan konstatere lopper på din hund med en tættekam. De levende kan være svære at finde, men hvis der sidder sort ”grums” på tættekammen, kan du drysse det ud på et vådt stykke køkkenrulle og køre fingeren over. Hvis det bliver rustfarvet er det loppeafføring. Farven skyldes det blod loppen har suget.


Hvis du finder rigtig mange små stykker loppeafføring, kan du tænke på at for hver lille ”pølle” du finder, har loppen lagt 10-25 æg, og på ca 2 måneder kan det have udviklet sig til næsten 20.000 lopper.


Allergi diagnosen

Allergidiagnosen kan først stilles, når alle andre årsager til kløe er udelukket.

Andre årsager til kløe kan være:

  •  Lopper
  •  Pelsmider, skabmider,hårsækmider
  •  Baterielle infektioner
  •  Svampeinfektioner

Blodprøve for allergi

Det er en udbredt misforståelse at man kan tage en blodprøve for at stille diagnosen allergi. Læs mere under "Alt om allergi"

Hvorfor tage en blodprøve:

  •  Hvilke allergener giver reaktion
  •  Hvilke allergener skal undgåes
  •  For fremstilling af vaccine
  •  Understøtter diagnosen

Mere læsestof

Artikkel fra dansk veterinær tidskrift om ørerensemidler

Undersøgelse af øremidlerHjemmeside fra Dansk Veterinær Dermatologisk Netværk, hvor der kan findes en masse nyttige oplysninger.

DVEN.dk


Artikkel med en fin gennemgangang af de muligheder der er for behandling.

Hvordan kan dyrlægen hjælpe dit dyr med allergi

Folder om ansvarlig brug af antibiotika og om hvorfor dyrkning af bakterier er en god ide

Ansvarlig brug af antibiotika giver sikkerhed til dig og dit dyr

Artikkel om resistente bakterier hos hunde, særligt dem der får eller har fået meget antibiotika

Antibiotikaresistens i smådyrspraksis

Artikkel om allergi hos hund, med god beskrivelse af kliniske symptomer

Allergi hos hund

Copyright © All Rights Reserved