minallergihund.dk

Diagnose


tDiagnosen allergi er en udelukkelses diagnose.

Det betyder i praksis at symptomerne skal passe, og alle andre årsager til kløe skal være udelukket.

Har din hund fortsat kløe, ja så har den allergi.


Årsager til kløe

Hvilke andre årsager til kløe findes der foruden allergi?


Ektoparasitter, fx lopper, lus, pelsmider, skabmider, hårsækmider


Infektion, infektion kan skyldes svamp eller bakterier


Ektoparasitter kan findes ved undersøgelse af pelsen, samt skrab i huden for at finde mider. Nogen af disse mider kan være svære at finde, og behandling for at udelukke dem som årsag kan komme på tale.


Om infektionen i huden skyldes svamp eller bakterier, kan afgøres ved den meget simple ”tape-test”  eller en svaber, hvor man i mikroskopet kan se om det er svamp eller bakterier der er årsagen. Svampedyrkning for fx ringorm, kan også være en mulighed. Dyrkning af eventuelle bakterier vil hjælpe til at vælge den rette antibiotika.
Underliggende lidelser

En lille krølle på historien er at din hund kan have en underliggende lidelse, der gør at den fx får gentagne hudbetændelser. Stofskifteproblemer med enten skjoldbruskkirtlen eller binyrerne er nemlig også årsager til gentagne hudbetændelser, med efterfølgende kløe.


Allergiske hunde har kløe, og får ofte efterfølgende infektioner, både med svamp og bakterier, det kan derfor være lidt svært at skelne. Men får man infektionen behandlet i bund, og man har udelukket andre årsager til kløe, og hunden fortsat har kløe, ja så har den allergi.


Allergiske hunde har også en række mere eller mindre klassiske symptomer: gentagne øre og hudbetændelser, slikker poter, kløe, gnubberi, og ofte er det i ører, om snuden, lyske og ved rumpen.


Hvad har min hund allergi overfor?


Der findes simpelt sagt to former for allergi.

 

1) Foderallergi

2) Atopi ( dvs allegi overfor noget i omgivelserne)


Hunden skal altid udredes for foderallergi inden man kan konstatere om den har atopi. Nogle gange vil der også være hunde, der har begge dele. Test for foderallergi kan du læse mere om under ”test for foder allergi”


Som man kan læse af ovenstående, er der lang vej til diagnosen allergi, og det kræver god tålmodighed og vedholdenhed at nå dertil.


Når hunden har fået konstateret allergi, kan man tage en blodprøve, for at se hvad hunden er allergisk overfor.  Se mere under ”blodprøve for allergi”Fandt du ikke det du søgte her på minallergihund.dk, og er der et emne du gerne vil have belyst, så skriv til kontakt@minallergihund.dk.


Se iøvrigt også på blog-siderne, hvor der står meget nyttigt fra andre med en allergihund i familien.

Til blog-siderne..


Copyright © All Rights Reserved