minallergihund.dk

Ørerens

Der kan være mange årsager til at din hund klør sig i ørerne. Allergi kan give kløe, men allergi kan også disponere for gentagne øregangsinfektioner med svamp eller bakterier, der ligeledes giver kløe i ørerne.

Ørrerens kan forebygge infektioner i ørerne. I samråd med din dyrlæge kan i finde den løsning der passer til din hunds ører.


Som det kan ses på billede, er hundens ørekanal meget lang, snæver og med et knæk på. Vatpinde kan derfor ikke bruges til ørerens på hunde. Istedet hældes ørerens ned i øret, og det løsner snavs og ørevoks, så det nemt kan rystes ud af ørerne igen.

 

To typer af ørerensemidler


•Vandbaseret opløsninger

•Fedtbaseret opløsninger


Vand og fedtbaserede ørerens har forskellige egenskaber, og der er forskel på hvilke aktive stoffer man kan komme i dem.


Fedtbaserede ørerens

Fedtbaserede ørerens er god til at løsne ørevoks, så har din hund meget ørevoks er det den fedtbaserede ørerens man skal bruge. Når man renser med en fedtbaseret ørerens, er det en god idé, at den har en lav pH, så den forsurer øregangen. Svampe og bakterier trives generelt ikke godt ved lav pH.

Der er stor forskel på hvor tit man skal rense for god effekt. De fleste hunde, der har øreproblemer og en del voksproduktion, har som regel gavn af at få renset ører hver 7-14 dag.


Vandbaserede ørerens

Vandbaserede ørerens indeholde som regel aktive stoffer, så som fx eddikesyre/borsyre , trizEDTA og klorhexidin, der er kendt for deres bakterie- og svampedræbende egenskaber.

I ører, hvor der kun er lidt ørevoksproduktion men problemer med gentagne øreinfektioner, er det en god idé at bruge den vandbaserede ørerens.

Ofte bruges den vandbaserede ørerens mere som en ”behandling” dvs når der opstart på problemer, så bruger man ørerensen 1-2 gange dagligt i 5-7 dage.

Den kan også bruge forebyggende fx pga de forsurende egenskaber 1-2 gange om ugen eller hver 7-14 dag.

Nogle hunde har brug for begge egenskaber, så kan man fx rense op med den fedt opløselige til øret ser rent ud og så bruge den vandige opløsning, men der skal gå et par dage imellem, for at undgå at den vandige og den fedtholdige ørerens laver ”grød” i ørerne.


VIGTIGT

Rigtig mange ørerens er skadelige for det indre øre, og hunden kan miste hørelsen.

Hvis der er hul på trommehinden, kan man altså gøre meget mere skade end gavn.

Få tjekket din hunds ører hos dyrlægen og brug ørerens i samråd med din dyrlæge.
Fandt du ikke det du søgte her eller i menuen til højre, og er der et emne du gerne vil have belyst, så skriv til kontakt@minallergihund.dk.


Se iøvrigt også på blog-siderne, hvor der står meget nyttigt fra andre med en allergihund i familien.

Til blog-siderne..


Copyright © All Rights Reserved