minallergihund.dk

Kløe og forebyggelse

På denne side kan du læse om hvad kløe er, hvorfor den opstår, og hvordan man forebygger kløe.Allergisk kløe

Kløe skyldes frigørelse af stoffet histamin fra celler i huden. Denne frigørelse aktiveres voldsomt, når hunden kommer i kontakt med noget den ikke kan tåle.


En hund med allergisk kløe, har ofte tendens til at få gentagne hudbetændelser.

Ved hyppig vask fx 1 gang om ugen med en mild kløestillende shampoo kan man holde symptomerne fra døren.


Sker der en opblussen med hudbetændelse, skal der vaskes med en medicinsk shampoo.

Der findes flere på markedet, ofte vælges en med klorhexidin shampo til bakterielle infektioner og Malazeb ( klorhexidin og svampemiddel) til svampeinfektioner.


Kløen kan styres med kløestillende, men det er vigtigt at det sker i samråd med dyrlægen, da de dæmper immunforsvaret, og kan forværre en hudbetændelse eller en "ikke synlig" svampeinfektion.


Det vigtigt at begrænse de mulige allergiske årsager. Det kan gøres ved at skifte til en allergidiæt ( læs mere under fodring af allergihunden)


Fiskeolie kan give en sund hud og kan faktisk milde kløen. For at fiskeolie har en ”antiinflammatoriske effekt” dvs virker kløestillende skal der gives ca 1000-3000mg fiskeolie.

Til almindeligt brug er dosis ca 500-1000 mg daglig. Der doseres efter ”tommelfingerregel, dvs. små hunde lidt og store hunde meget.
Allergisk kløe i ørerne

Ligesom allergi kan give hudkløe, ses ofte også allergisk kløe i ørerne.

Rigtig mange hunde med allergisk kløe i ørerne får gentagne øregangsbetændelser med enten svamp eller bakterier.

Øregangsbetændelse skal behandles med medicinske øredråber, i samråd med dyrlægen.Øregangsbtændelse kan forebygges ved trimning af hår i ørerne, samt rensning af ørerne med almindelig ørerens 1 gang om ugen. Ved genstridige ører kan der bruges en forsurende ørerens.

Ved opblussen i perioder, kan man med fordel rense daglig, men hvis det ikke løser problemet indenfor 4-5 dage, skal man søge dyrlæge.Fandt du ikke det du søgte her eller i menuen til højre, og er der et emne du gerne vil have belyst, så skriv til kontakt@minallergihund.dk.


Se iøvrigt også på blog-siderne, hvor der står meget nyttigt fra andre med en allergihund i familien.

Til blog-siderne..


Copyright © All Rights Reserved