Hydrolyseret diæter

minallergihund.dk

Hydrolyserede diæter

Foderallergi skyldes stort set altid proteiner i foderet. Proteiner findes mange forskellige slags fødevarer, men primærkilden er som regel kød.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proteiner af en vis størrelse kan fremkalde en allergisk reaktion ved at blive genkendt af kroppens immunforsvar som allergen og binde sig til visse celler i immunforsvaret. Ved binding til disse celler, der kaldes Mastceller, frigives stoffet histamin, der giver den kløende allergiske reaktion.

 

 

Ved hydrolyseret foder er proteindelen ”klippet ned” i størrelse så kroppen ikke bør kunne reagere allergisk på det.

 

Man skal dog være opmærksom på hydrolyseringsgraden, dvs hvor meget der reelt er hydrolyseret og om der er tilsat andet efterfølgende fx ”oksesmag” eller lignende, der kan indeholde allergener.

 

Nogle supplerer med fiskeolie eller også er det allerede tilsat foderet. Hvis fiskeolien er varmeudvundet, er der kun en forsvindende lille del af protein tilbage. Derfor anses det ikke for et problem i forhold til allergi. Men har din hund før reageret på fisk, er der potentielt en risiko for reaktion.

 

 

 

Få din dyrlæge med på råd, når i planlægger hvordan jeres hund skal fodres.

 

 

 

Hydrolysering af proteiner

Fandt du ikke det du søgte her eller i menuen til højre, og er der et emne du gerne vil have belyst, så skriv til kontakt@minallergihund.dk.

 

Se iøvrigt også på blog-siderne, hvor der står meget nyttigt fra andre med en allergihund i familien.

 

Copyright © All Rights Reserved