Fiskeolie

minallergihund.dk

Copyright © All Rights Reserved

MINIGUIDE TIL FISKEOLIE

 

Skal man vælge kapsler eller levertran? Hvad er den rigtige dosis? Hvad med forurening? Og er der en sammenhæng mellem pris og virkning? Få svarene her.

 

Hvor meget skal der spises?

Hvor meget varierer fra individ til individ, men som tommelfingerregel, så gælder, at vil man pleje kredsløbet, er det fint med et dagligt tilskud på 500-1000 mg omega-3. Vil man dæmpe ledsmerter eller mildne betændelsessygdomme i fx hud eller fordøjelseskanal, skal man have ca. 1000-3000 mg dagligt. Små hunde lidt, store hunde meget.

 

Er dyre præparater bedre?

Der er sjældent en større sammenhæng mellem pris og virkning. Det kan godt betale sig at tjekke, hvad du skal betale for en bestemt mængde omega-3-fiskeolie, fx 1000 mg. Fiskeolien koncentreres ofte sådan, at omega-3-indholdet når ca. 60 procent. Men nogle kapsler har kun en koncentration på 35 procent, så dem skal du spise flere af for at få 1000 mg fiskeolie. Se vores pris sammenligning for neden.

 

Duer levertran?

Tran er olie presset fra fiskelever, oftest torsk, som er renset og tilsat antioxidanter samt ofte A-vitamin og D-vitamin. Tran er relativt billigt, men indeholder meget overflødigt fedt. Er koncentrationen i tran kun 15 procent omega-3, skal du spise 5 ml for at få 750 mg omega-3. Generelt er det fint med ekstra D-vitamin, men pas på med A-vitamin, det skal man helst ikke skal have for meget af. Levertran egner sig ikke til led og betændelses reaktioner i hud og tarmkanal. Da man overskrider grænseværdien for A-vitamin, men til almindelig pelsforbedring er den ok.

 

Er sælolie lige så godt som fiskeolie?

Især i Norge er sælolie, enten flydende eller som kapsler, et populært alternativ til fiskeolie og indeholder typisk 20-25 procent omega-3-fiskeolier. Der er kemisk forskel på olier fra fisk og fra pattedyr som sæl, og indtil forskellen er klarlagt anbefales fiskeolie.

 

 

Er fiskeoliekapsler mere sikre end fisk?

Især fede fisk kan indeholde miljøgifte som kviksølv, pcb og dioxin. Myndighederne kræver, at alle fiskeolieprodukter på det danske marked tjekkes for giftstoffer, så du burde være rimelig sikker på det punkt

 

3 forskellige kapsler:

Så meget fiskeolie får du Vi har valgt tre produkter ud i tre forskellige prisklasser for at undersøge, hvor meget fiskeolie du får for pengene. Vi har kun regnet på indholdet af omega-3-fiskeolie i kapslerne – EPA og DHA – og forholder os ikke til kapslernes øvrige indhold.

 

BILLIGT: Matas fiskeolie

180 kapsler for 189,95 kr.

1 gram fiskeolie (svarer til 2 kapsler)

koster 2,10 kr.

 

MELLEM: Pikasol

180 kapsler for 299,95 kr.

1 gram fiskeolie (svarer til 2 kapsler)

koster 3,35 kr.

 

DYRT: Eye Q

180 kapsler for 329 kr.

1 gram fiskeolie (svarer til 4 kapsler)

koster 7,30 kr.

 

Priserne er vejledende, et øjebliksbillede og set i Matas.

Kilde: http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/miniguide-til-fiskeolie-kapsler