Steroid

minallergihund.dk

Behandling med steroid

Steroid/binyrebarkhormon/prednisolon, kendt barn med mange navne. Steroid er et stof der ændrer immunforsvarets reaktion.

 

Steroid i små mængder er som regel uden daglige bivirkninger, men i større doser, kan det give øget drikkelyst og tissetrang. Med tiden vil der ofte komme bivirkninger med øget vægt, sløvhed og leverpåvirkning mm.

 

Du kan læse mere om steroid/prednisolon/medrol her Vepps.dk

Steroidpræperaterne kommer i mange former, både til injektion og til injektion med langtidseffekt og i tabletform.

Generelt er det en rigtig dårlig ide at bruge langtidsvirkende præparater, da der er væsentligt flere bivirkninger. Bruges tablet formen, er hver 2. dags behandling (eller 3-4 dagsbehandling) med væsentligt færre bivirkninger en daglig behandling. Snak med din dyrlæge om at finde den dosering der passer til din hund.

 

Steroid kommer også som cremer og spray.

Mange af de steroidcremer vi har til hund indeholder desværre også svampemidler eller antibiotika. Spray med hydrocortison på huden, har vist sig at være et glimrende kløestillende produkt og uden kendte bivirkninger. Stoffet optages meget hurtigt, og er derfor ikke et problem for omgivelserne. Du kan læse mere om hudspray med hydrocortison her: Vepps.dk

 

Snak med din dyrlæge om muligheden for at kløestille din hund med hudspray eller som supplement til anden kløestillende behandling.

 

 

 

 

Fandt du ikke det du søgte her eller i menuen til højre, og er der et emne du gerne vil have belyst, så skriv til kontakt@minallergihund.dk.

 

Se iøvrigt også på blog-siderne, hvor der står meget nyttigt fra andre med en allergihund i familien.

 

Copyright © All Rights Reserved