Behandling af allergi

minallergihund.dk

 

 

Beslutning om behandlingsforløb

 

Når man har en allergi hund, er der rigtig mange faktorer, der spiller ind i beslutningen om hvilken type behandling, der skal til for at hunden trives.

 

Det vigtig at man ved, at der endnu ikke findes en kur der kan kurere hunden for allergi, men til gengæld har man mange muligheder for at dæmpe eller fjerne symptomerne.

 

Det er også vigtigt at du kender behandlings typerne, og det er vigtigt at du træffer dit valg af behandling ud fra sagligt begrundede argumenter.

 

 

 

Hvilken behandling skal jeg vælge??

 

Det er det meget store dilemma mange ejere til allergihunde står overfor, når diagnosen allergi kommer på bordet. Der findes mange muligheder, og der er mange livsfaktorer både for hunden og for familien, der er med i spillet.

 

I samråd med din dyrlæge finder I den løsning, der er bedst for hunden og for familien.

 

 

Forarbejde

 

 

Fælles beslutning (shared decision making) får i disse år stor opmærksomhed i sundhedsvæsnet, og kan med rette bruges, når der skal træffes beslutning om den rigtige behandling for din allergi hund. Din dyrlæge kender facts og muligheder, men for at få det bedste resultat, skal du med på banen.

 

Vigtige ting, der skal overvejes, når der træffes beslutning om behandling af allergi hunden:

 

 

1)Kend dine facts

2)Kend dine muligheder

3)Kend dine forhold

4)Træf dit valg

 

 

 

 

 

 

 

Kend dine forhold

 

Lav en liste hvor der blandt andet overvejes nedenstående forhold, og snak med dyrlægen om hvilken behandling der passer til jeres hund og familie.

 

 

Hvad er målet med behandlingen: hunden trives? , familien trives?? Undgå udgifter?

 

Allergener: kan de reelt undgås, eller ikke. Krummer på gulvet eller stald på ejendommen, kan være eksempler på allergener, der kan være svære at styre.

 

Tid: hvor meget tid er realistisk du kan bruge i hverdage på fx, vask og madlavning

Penge : Hvor mange penge vil man bruge på sin hund, er det realistisk, Er hunden forsikret?

 

Vask: Er der tid og overskud til det? Kan hunde lide vand?

 

Bivirkninger: Ved næsten al medicin er der bivirkninger, hvilke vil jeg acceptere og hvad kan jeg gøre for at minimere dem?

 

Fodring: Tid, penge, arbejde og kan det styres?

 

 

 

 

Ishould

 

link til facebook

På facebook findes applikationen ”iShould” Der kan man taste sine egne værdier ind og få et bud på hvad man vægter mest i beslutningsprocessen

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved