Immunoterapi ASIT

minallergihund.dk

Allergen specifik immunoterapi / ASIT

Allergivaccine, allergen specifik immunoterapi (ASIT) eller hyposensibilisering, kært barn har mange navne.

 

Allergivaccinen virker ved at få kroppen til at tolerere det allergen, den normalt reagerer uhensigtsmæssigt på.

 

 

 

Ved at give injektioner under huden med små mængder af allergener, skifter immunforsvarets reaktionsmønster og man kan i mange tilfælde opnå at hunden bliver kløefri eller at symptomerne dæmpes betydeligt.

 

Allergivaccine kan ikke altid stå alene, det er vigtigt at man tager højde for alle de faktorer der bevirker om man kan få succes med behandlingen.

Er dyret fx multiallergisk, og har andre lidelser oveni, så skal det indgå i overvejelserne om allergivaccination er løsningen.

 

For langt de flest hunde, er allergi vaccine en god idé og der er så godt som ingen bivirkninger. Dog skal det siges, at som med al anden immunoterapi, er der risiko for anafylaktisk reaktion, hvilket kan være alvorligt. Men tåler din hund medicinen i opstarten, så er der gode chancer for succes.

 

Allergivaccinering anses for at være en livslang behandling.

De fleste hunde (50-80%) har positiv effekt af behandlingen. Effekten kan variere fra lindring af symptomerne til fuld symptomfrihed. Bedring ses normalt efter 4-5 mdrs behandling.

 

Allergivaccinering sker i samarbejde med din dyrlæge, og der kan opstå situationer, hvor behandlingsmønstret skal ændres, så snak derfor jævnligt med din dyrlæge om udviklingen undervejs.

 

Allergivaccinen sammensættes specielt ud fra din hunds reaktionsmønster i blodprøve eller priktest

 

 

 

Snak med din dyrlæge om mulighederne.

 

 

 

Fandt du ikke det du søgte her eller i menuen til højre, og er der et emne du gerne vil have belyst, så skriv til kontakt@minallergihund.dk.

 

Se iøvrigt også på blog-siderne, hvor der står meget nyttigt fra andre med en allergihund i familien.

 

Copyright © All Rights Reserved